Ziua Dunării la Giurgiu

Ziua Dunării la Giurgiu

Primăria municipiului Giurgiu a organizat o serie de manifestări cultural-sportive dedicate Zilei Dunării.
Prima acțiune înscrisă în program a fost cea a voluntarilor Let’s Do It Danube! Giurgiu cărora li s-a alaturat și primarul municipiului Giurgiu, Nicoale Barbu și echipa Prefecturii Giurgiu.

După finalizarea acțiunii de îndepărtare a gunoaielor de pe malul apei, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu s-a alăturat giurgiuvenilor la manifestările ce s-au desfășurat pe malul Canalului Cama- Podul Biztez, unde în organizarea Primăriei Giurgiu și Centrului Cultural “Ion Vinea”, împreună cu Asociația “Ivan Patzaichin-Mila 23”, a avut loc cea de-a doua ediție a a competiţiei de vâslit în canotcă de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Dunării.
Au mai fost prezenți la marea sărbătoare si alți reprezentanți ai executivului, Consiliul Local al Seniorilor și Consiliul Local al Tinerilor.

Municipalitatea a amenajat locații speciale în care s-au derulat o serie de acțiuni concomitent cu marea competiție de canotci : tineri îmbrăcați în costume de epocă ce au sosit pe malul Canalului într-o trăsură, un bragagiu, lustragiu și alte elemente care au oferit posibilitatea celor prezenți de a pătrunde în atmosfera acelei epoci.
Ambientul a fost întreținut de orchestra de suflători “Valahia”, aparținând Centrului Cultural “Ion Vinea” și trupa de majorete.
Copiii talentați la pictură au avut posibilitatea de a pune în valoare fluviul Dunărea în cadrul unui atelier de pictură, chiar pe malul apei și toți participanții au primit diplome.
În competiția de canotcă 10+1 s-au înscris 27 echipaje , iar câștigători au fost desemnați pentru a doua oară consecutiv, membrii echipajului Dunărea Gostinu , care s-au calificat la faza pe tară, ce se va desfășura la Tulcea.Echipajul Primăriei Municipiului Giurgiu a ocupat locul 12 în această competiție. Puteti vizualiza clasametul final,AICI.
Primăria a oferit tuturor celor prezenți tradiționalul borș de pește și pește prăjit.

Ultima modificare: 30.06.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primaria reia actiunea de dezinsectie aeriana

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.